Про вечір до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (зі слів Катерини Кушніренко)

Я з жителями села Базилівщина знайома з тих часів, коли працювала завідуючою відділом культури при РДА.Тепер вони мене часто запрошують підсобити,чи на Різдвяні свята,чи на День Села,чи просто відвідати в якесь свято. Наша дружба замішана на талановитих виступах учасників самодіяльності Будинку культури села Базилівщина, на високій культурі знання історії своїх односельців директора Гизили Анатолія, на щирій повазі до минулого села та підтримці старовинних обрядів та традицій.

 І ось вкотре, зустрівшись з ними на концерті до Дня 72-Ї РІЧНИЦІ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ у Другій світовій війні, переконалась: таланти не вмирають, не переводяться, а процвітають і збагачуються,набувають справжньої професійності.

  Новий голова сільської ради, як і попередній, Сидоренко С.І. підтримує колектив і допомагає йому, чим може. Між ними відчувається співпраця і взаємоповага.

Тому всі учасники концерту завжди на висоті. Але день перемоги - це особливо тремтливе чи то свято, чи то тяжкі спогади.От саме ця тема і переплелась у святковому вечорі, який вправно вела незмінна ведуча і майстерна співачка Наталія Герасименко. Як завжди, кожну пісню хотілося вітати стоячи, віддаючи шану і подіям, і талантам села. Маргарита та Людмила Марчишини, мама та дочка, співачки і просто приємні дівчата, Прокопенки Людмила та Андрій - подружжя, обоє  прекрасні  солісти, які кожну репетицію і кожен виступ ділять зі своєю донькою з самого її народження. Це чуттєвий голос Якубовської  Марини. Це неперевершені голоси та майстерність, вичурність та закоханість у пісню і в сцену Дудника Олексія, Сніжинського Георгія, Габовди Валерія (як виявилось,він частий гість на виступах базилівщан), Жигана Станіслава, ветеранів сцени Гизили Анатолія  та Ірини Дерев'янко. Це майстерне виконання, від якого перехоплює дух Ющенко Наталії. А також яскравих танців дитячого колективу під керівництвом Борович Інни.Звучали виступи школярів. Все це дійство очолює також ветеран сцени Горобець Павло.

  А після такого ковтка наснаги і енергії, сільський голова разом з Прокопенко Любов'ю, Левінською Вірою та Анатолієм Гизилою наготували такої солдатської каші в прикуску з помідорами, що вистачило всім бажаючим,хіба хто полінувався прийти до Будинку культури.Організаторам допомогли і жителі села своїми продуктами: Батрак Володимир з дружиною, п/п Несвіт Володимир.

 

  Шановні базилівщани! Живіть злагоджено, хай Вас оберіга Божа ласка.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *