Карлівський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень інформує щодо дезінфекції

ДЕЗІНФЕКЦІЯ

ПРИ ГОСТРИХ РЕСПІРАТОРНО-ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЯХ,

У ТОМУ ЧИСЛІ СПРИЧИНЕНИХ КОРОНАВІРУСОМ

2019-nCoV

Для проведення знезараження приміщень, будинків, під’їздів, автотранспорту тощо застосовуються дезінфекційні засоби, де активною діючою речовиною є хлор. На даний час це цілий ряд препаратів, а саме: натрія гіпохлорид, бланідас, бланідас-300, ді хлор, госпісепт, жавель клейд, клорсепт 25, дезактин ,хлорне вапно та  інші.

Всі вони, крім хлорного вапна, не потребують попереднього приготування,  їх робочі розчини готуються безпосередньо перед використанням.

Для дезінфекції любих поверхонь приміщень – підлоги, стін, дверей, віконних рам, твердих меблів, оснащення, побутової техніки, транспортних засобів, в тому числі для перевезення харчових продуктів застосовуються розчини вище вказаних дезінфектантів в концентраціях:

              - 0,015% - при експозиції (витримці) 60 хвилин;

              - 0,03%   - при експозиції  30 хвилин.

Норма витрат приготовленого дезрозчину – 100 мл. на 1 кв. метр.

     

Знезараження посуду без залишків їжі (в т.ч. одноразового використання) проводиться дезрозчином в концентрації 0,015% шляхом занурення посуду на 15 хвилин, з розрахунку 2 літри дезрозчину на  1 комплект посуду.

 

Посуд із залишками їжі (в тому числі одноразового використання) занурюється в дезрозчин 0,1% концентрації на 30 хвилин, з розрахунку 2 літри дезрозчину на 1 комплект посуду.

 

Ганчір’я для прибирання, прибиральний інвентар, предмети для миття посуду занурюються в 0,03% дезрозчин на 45 хвилин (при умові повного занурення).

 

Санітарно-технічне обладнання (ванни, раковини, унітази тощо) протираються 2-х кратно з інтервалом 15 хвилин 0,03% розчином на експозицію 120 хвилин, а 0,06% розчином  - на експозицію 30 хвилин.

 

Після закінчення експозиції в приміщеннях проводиться вологе прибирання.

 

Для приготування: 0,015% розчину необхідно брати 1 таблетку деззасобу на 10 л  води;

                                      - 0,03%  розчину – 2 таблетки на 10 літрів води;

                                      - 0,06%  розчину – 4 таблетки на 10 літрів води.

 

При роботі з дезінфекційними розчинами працювати в спецодязі, спецвзутті та засобах індивідуального захисту:- захисні маски та гумові рукавички.

 

Примітка: матеріали взяті із методичних вказівок при застосуванні деззасобів.

 

Карлівський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень

ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України»

 

2020 рік

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *