ЯК У БАЗИЛІВЩИНІ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

Як і кожного року  весна несе звабливу красу і передчуття великого свята Перемоги.Одне викликає сльози від захоплення,друге- від розуміння великих  втрат.

І як добре,що ми про це не забуваємо:-вшановуємо героїв, і в їхню честь складаємо вірші,співаємо пісні,проводимо заходи.Цим самим ми  не даємо можливості забути про великий подвиг учасників  2 світової війни ні найменшому ,ні більш старшому поколінню.

Вклонімося великим тим рокам,

Вклонімося батькам і матерям,

Вклонімося і мертвим і живим,

Вклонімося  за той великий бій…

Тому цікаві заходи були підготовлені та проведені в Базилівщинському СБК до дня Перемоги і до дня Матері.Олексій Дудник провів з молоддю села квест.Спортивно-розважальна програма була націлена на подолання перешкод та вивчення рідного краю.Одночасно згадувалися  козацькі та  українські  народні пісні.

8 травня ,як завжди відбувся святковий концерт,який  тепло озвучувала ведуча і солістка Наталія Герасименко.Піснями,які лилися із душ  учасників,зал був заповнений протягом півтори години. Вдячні глядачі оплесками дякували,витираючи  сльози на очах.Як завжди мама  Людмила  і донька Маргарита Марчишини,Андрій  і  Людмила, їх донька Марійка  Прокопенки,Марина Якубовська,Станіслав Жиган ,Олексій Дудник,незмінні гості наших виступів Валерій Габовда  і  Наталія Кравець ,ветерани сцени Ірина Дерев»янко,Анатолій Гизила-керівник драмгуртка,виступом якого  завершили програму  -це  інсценівка по творах  Гоголя «Сорочинська ярмарка»,в якій  брали участь всі вище названі аматори ,а також Тетяна Жигилій,Микола Брах,Любов Прокопенко,Іван Сидоренко,Юлія Жиган,Людмила Нетребська і найголовніше- це  наше молоде поповнення,наші зірочки і гордість-талановиті учасники самодіяльності Оля Брах,Настя Шульга,Аня Вац,Сашенька Дузенко,Віка Гайдар, Ліза  Потреба,Владислав Чалий,Костя Звіринський,Гліб Чалий,Назар Сааде,Костя Яворський,Влад Бурмістро,Ігор Авдеєнко,Саша Яковлєв,Саша Бутов,Ілля Яловець,Коля Хамузін,які разом з драматичним колективом  допомогли підтримати звання народного,а також вони  - активні учасники   всіх заходів  села і СБК. Переможці отримали грамоти,грошові нагороди.

А після святкового виступу смакували козацькою кашею,яку,до речі ,допомогли організувати спонсори п/п  В.І.Несвіт  та депутатська громада   на чолі з  сільським головою С.І.Сидоренком.

9 травня відбувся урочистий мітинг та громадська панахида біля Меморіалу загиблим воїнам, підніжжя якого майоріли букети квітів від жителів села та кошик з живими квітами від УПГГК /бензинового заводу/

Вічна слава героям….

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *