Машівське РУ ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області інформує: Суб'єктам господарювання: "Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків CОVІD-19" 

 Суб'єктам господарювання    (незалежно від форми власності) "Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків CОVІD-19"

На виконання Постанови КМУ від 11.03.2020 року  №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби CОVІD-19,   рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 та постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Полтавської обласної державної адміністрації від 11.03.2020 щодо здійснення заходів щодо запобігання поширенню серед населення області захворювань, спричинених CОVІD-19 , керуючись ст.ст.7,22,30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ст.ст.8, 9,10,11,18,33,34 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Машівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до Вашого відома  рекомендації щодо проведення на підпорядкованих об'єктах профілактичних та протиепідемічних заходів.

1. Провести роз'яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників, а саме: частого миття рук, дотримання кашльового етикету, використання антисептиків для обробки рук, дотримання самоїзоляції та повідомлення свого сімейного лікаря у разі проявів захворювання.

2. Забезпечити суворий контроль за щоденним допуском до роботи працівників шляхом проведення ранкового опитування щодо стану здоров'я з

документуванням зазначеної інформації (П.І.Б., стан здоров'я, підпис) та членів їх сімей, з якими вони безпосередньо проживають.

3. Рекомендувати запровадити температурний скринінг перед початком роботи. Проводити знезараження термометрів після кожного вимірювання

шляхом протирання розчинами 70% етилового спирту (у разі використання

термометрів багаторазового виксристання).

4. Негайно відстороняти від роботи працівників з будь-якими проявами респіраторних та інших захворювань. Попередити про необхідність самоізоляції у разі захворювання та звернення до сімейного лікаря.

5. Забезпечити умови для дотримання працівниками та відвідувачами особистої гігієни в санітарних та побутових кімнатах, туалетах (встановити

дозатори рідкого мила, антисептичних засобів, одноразових паперових рушників та ємностей для їх збору і утилізації).

6. Для гігієни та дезинфекції рук відвідувачів при вході до приміщення рекомендується встановити спеціальні установки, прилади з антисептиками.

7. Забезпечити на робочих місцях - соціальний розрив не менше 2 метрів один від одного.

8.Забезпечити працівників засобами індивідуального захисту (маски, респіратори, одноразові рукавички, тощо), облаштування робочих місць (встановлення захисних екранів для захисту працівників).

У разі використання  засобів індивідуального захисту – маски одноразового використання замінювати кожні 2 години.

9. Забезпечити дотримання у приміщеннях максимально допустимої кількості одночасного перебування людей.

10. Забезпечити у всіх приміщеннях проведення вологого прибирання не

рідше 3 разів на добу (підлога, санітарно-технічне обладнання, поручні, дверні ручки, інші контактні поверхні), в т. ч. в обідню перерву та у кінці робочого дня з застосуванням зареєстрованих в Україні дезінфікуючих засобів, а також раціонального режиму мікроклімату та провітрювання.

Забезпечити обов'язкову дезинфекцію контактних поверхонь (меблів,

оргтехніки, інших) у всіх приміщеннях на протязі дня.

11. Облаштувати  окремі місця для знешкодження використаних персоналом засобів індивідуального захисту, в пластикові пакети, що закриваються; забезпечити знезараження (дезінфекцію) зібраних матеріалів перед знешкодженням протягом або в кінці зміни.

 

Використання дезінфікуючих засобів.

При дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні

засоби, зареєстровані відповідно до законодавства, та які мають чинне

Свідоцтво про державну реєстрацію. Необхідно дотримуватись інструкції до

кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції (з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні).

Антисептики для обробки шкіри рук - спиртовмісні препарати (діючі

речовини - ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації тощо (із концентрацією не менше 70%).

Препарати для дезінфекції поверхонь з мінімальним терміном експозиції (експозиція від 30 сек до 2 хв) - спиртовмісні препарати (діючі речовини - ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації тощо) для поверхонь, обладнання тощо - деззасоби на основі четвертинних амонієвих сполук чи хлорвмісні препарати (бажано таблетовані форми для забезпечення чіткого дозування.

Під час дезінфекції використовуйте засоби індивідуального захисту (ЗІЗ): респіратори класу FFР2 або FFР3, захисні окуляри або захисний щиток для обличчя; одноразовий водостійкий халат з довгими рукавами; одноразові

рукавички. 

Також важливо забезпечити вентиляцію приміщення, щоб захистити

людей, які здійснюють дезінфекцію.

 

 

Начальник  Машівського

районного управління                                                       Алла Міщенко

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *