ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ЗАХВОРЮВАННЯ, ВИКЛИКАНЕ КОРОНАВІРУСОМ COVID-19?

УВАГА! ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ЗАХВОРЮВАННЯ, ВИКЛИКАНЕ КОРОНАВІРУСОМ COVID-19?

Новий коронавірус 2019 року (SARS-CoV-2, або 2019-nCoV) — це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей (зокрема гострої респіраторної хвороби COVID-19) та може передаватися від людини до людини.

  Які обмеження запроваджено?  

1. Громадські місця: заборонено перебування без вдягнутої маски чи респіратора та переміщення групою більше, ніж 2 особи. Неповнолітнім - лише у супроводі дорослих.

2. Зони відпочинку: відвідування парків, скверів та зон відпочинку заборонено, крім вигулу домашніх тварин однією особою.

3. Спортивні і дитячі майданчики: відвідування заборонено до 24 квітня.

4. Навчальні заклади: з 12 березня до 24 квітня припинено навчання в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.

5. Медичні заклади: тимчасово припинять планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. МОЗ доручено максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для приймання та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

6. Кафе, ресторани, спортклуби: з 17 березня заклади громадського харчування, торговельно-розважальні центри, фітнес-центри, заклади культури тимчасово припиняють свою роботу. Дозволено адресне доставлення.

7. Громадський транспорт: з 18 березня по 24 квітня заборонено перевезення понад 10 пасажирів одночасно в громадському транспорті.

8. Міжміське сполучення: заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

9. Продуктові магазини, аптеки, АЗС, банки: торгівля продуктами, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами дозволена. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

 

                                  Корисна інформація за посиланнями

Профілактика:          Як захистити себе від вірусних інфекцій?                                           Міфи про COVID-19:

         Як захистити себе від коронавірусу COVID-19?                                 1. Інфікування через предмети

         Що робити, якщо у вас симптоми ГРВІ?                                              2. Щодо захисних масок

         Як діяти людям 60+ під час карантину?                                              3. Про отримання посилок 

                             Як допомогти літнім людям?                                                                 4. Щодо тварин та фруктів

                              Піклуйтесь про літніх людей   

 

Про самоізоляцію:

Якщо ви повернулися із країн, де зафіксовано випадки інфекції

Рекомендації щодо самоізоляції №1, №2.

                           

     

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *