План соціально-економічного розвитку села (із матеріалів 19 сесії VII скликання)

Сільський голова села Базилівщина поділився своїми планами із розвитку Базилівщинської сільської громади на 2017 рік.

За його словами робота буде проводитись у соціальній, гуманітарній, культурній сферах життєдіяльності та буде спрямована на розвиток інфраструктури села Базилівщина.

І. СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Для збереження і відродження села, поліпшення якості та продовження тривалості життя населення, забезпечення сучасних умов проживання Базилівщинської територіальної громади, передбачено здійснення ряд практичних заходів.

 Особливого значення в умовах ринкових перетворень набули питання соціального захисту та соціального забезпечення мешканців населених пунктів  територіальної громади.

 Виконавчий комітет сільської ради веде облік всіх категорій населення. Під опікою будуть залишатися, перш за все, найменш захищені верстви населення, яким держава гарантує мінімальні соціальні і матеріальні блага.

Тому постійна увага виконкому Базилівщинської сільської ради направлена на соціальний захист саме цих верст населення. Соціальна підтримка громадян буде проводитись відповідно до Програми «Соціальний захист». Її мета полягає у всебічному захисті законних прав, соціально-економічних, вікових та інших інтересів ветеранів війни, праці, військової служби, ліквідаторів на ЧАЕС, призваних в Збройні Сили України по мобілізації, дітей війни, інвалідів, одиноких громадян, багатодітних сімей та інших, підвищення рівня їх життя, вшанування та увічнення героїчного подвигу захисників Вітчизни, підтримки організації ветеранів у їх діяльності.

Здійснюючи державну політику щодо соціального захисту населення у межах своїх повноважень Базилівщинська сільська рада керується приписами законів. Однак, враховуючи те, що сільська рада як орган місцевого самоврядування найближче стоїть до населення, самостійно встановлює додаткові до встановлених законодавством гарантій соціального захисту інвалідів (у тому числі і інвалідів дитинства), ветеранів війни, ветеранів праці, громадян похилого віку, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, призваним в Збройні Сили України по мобілізації, сімей з дітьми та інших категорій громадян, які потребують соціального захисту. Матеріальна допомога, що надається фізичним особам за рахунок сільського бюджету, не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Основні завдання та заходи на 2017 рік:

Надати соціальні допомоги жителям села. Для цього передбачено кошти в сільському бюджеті на 2017  рік в сумі 160 000 грн.

 

ІІ. ГУМАНІТАРНА СФЕРА

На території Базилівщинської сільської ради функціонують заклади освіти, які знаходяться на утриманні Відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Машівської райдержадміністрації.

- Базилівщинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів.

- Дошкільний навчальний заклад «Ромашка».

В галузі освіти продовжується виділення субвенцій до районного бюджету, які спрямовані на покращення здоров’я і фізичної підготовки дітей, змістовне проведення канікулярного часу школярів, повноцінного харчування дітей в літній період, оздоровлення дітей у навчальних закладах, підвезення дітей до школи.

Основні завдання та заходи на 2017 рік:

Субвенція Відділу освіти сім'ї молоді та спорту Машівської районної державної адміністрації на оздоровлення та харчування школярів та дошкільників – 20 000 грн., підвіз дітей – 30 000 грн.

Базилівщинська сільська рада створюватиме тимчасові робочі місця для організації та проведення громадських робіт. Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів сільської ради в сумі 50 100 грн.

 

ІІІ. КУЛЬТУРА І ДУХОВНІСТЬ

На території Базилівщинської сільської ради функціонують:

Сільський будинок культури.

Сільська бібліотека.

Програма «Розвиток культури та проведення свят».

Пріоритетними напрямками соціально-економічного розвитку громади в галузі культури будуть збереження, відродження і розвиток української національної культури, зміцнення і примноження культурного потенціалу в селі, поліпшення естетичного  виховання молоді. Буде забезпечено умови для проведення свят та заходів: «Проведення Новорічних та Різдвяних свят», «Проведення свята 8 Березня», «День Села», «Святкування Івана Купала».

Основні завдання та заходи на 2017 рік:

 Мета цих заходів – розкриття творчого потенціалу та підтримка потягу до мистецтва різних верств населення, відродження українських народних традицій, звичаїв та обрядів, збереження національної культурної спадщини, організації дозвілля й урізноманітнення  форм культурного обслуговування населення села. Витрати на проведення у 2017 році заходів відповідно до Програми передбачено в сумі 27000 грн.

Відповідно до затвердженої цільової Програми «Спорт для всіх»  передбачається і надалі посилення ролі фізичного виховання. Згідно проекту єдиного календарного плану спортивно – масових заходів на 2017 рік заплановано участь збірних команд села в районних  та обласних змаганнях з таких видів спорту як, футбол, волейбол та інших. Планується по можливості продовжити роботу по залученню спонсорських коштів для підтримки футбольної команди.

Основні завдання та заходи на 2017 рік:

Внаслідок реалізації Програми очікується покращення здоров’я і фізичної підготовки жителів села, змістовне проведення часу, зменшення кількості правопорушень серед населення. Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів сільської ради в сумі 20 000 грн.

 

ІV. РОЗВИТОК  ІНФРАСТРУКТУРИ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Основні завдання та заходи на 2017 рік:

1. Продовження будівництва сільського водогону. Для цього передбачено кошти в сумі 1 500 000 грн.

2. Виготовлення проектно-кошторисної документації на вуличне освітлення по вулицях Червоне Село, Незалежності, Миру, Гоголя. Для цього передбачено кошти в сумі 70 000 грн.

3. Проведення поточного ремонту доріг в селі Базилівщина. Для цього передбачено кошти в сумі 200 000 грн.

4. Облаштування автобусних зупинок в селі Базилівщина. Для цього передбачено кошти в сумі 100 000 грн.

5. Придбання та встановлення вуличних тренажерів на сільському стадіоні. Для цього передбачено кошти в сумі 150 000 грн.

6. Проведення благоустрою села Базилівщина. Для цього передбачено кошти в сумі 218 000 грн.

      Базилівщинська сільська рада у межах своєї компетентності вирішуватиме питання місцевого самоврядування, перш за все виходячи з інтересів територіальної громади та здійснюватиме функції і повноваження місцевого характеру.

 

№ п/п

ПЛАН

План

грн.

1.

Будівництво водогону по селу Базилівщина

1 500 000

2.

Знищення несанкціонованих сміттєзвалищ на території села Базилівщина

 

250 000

 

3.

Виготовлення проектно-кошторисної документації на вуличне освітлення по вулицях Червоне Село, Незалежності, Миру, Гоголя

 

70 000

4.

Проведення поточного ремонту доріг в селі Базилівщина

200 000

5.

Придбання матеріалів для облаштування автобусних зупинок в селі Базилівщина

100 000

6.

Придбання та встановлення вуличних тренажерів на сільському стадіоні

150 000

7.

Утримання комунального закладу «Машівський районний трудовий архів»

11 500

8.

Підвіз дітей до школи

30 000

9.

Оздоровлення дітей ДНЗ «Ромашка» влітку

10 000

10.

Оздоровлення дітей ЗОШ І-ІІ ступенів влітку

10 000

11.

Утримання фахівця із соціальної роботи

74 000

12.

Утримання фахівця стосовно порядку отримання житлових субсидій

7 200

13.

Виконання Програми «Соціальний захист» (матеріальна допомога)

160 000

14.

Виконання Програми «Спорт для всіх»

20 000

15.

Виконання Програми «Розвиток культури та проведення свят»

27 000

16

Виконання Програми «Охорона приміщення»

66 700

17.

По землеустрою

60 500

18.

Проведення благоустрою села Базилівщина

218 000

19.

Проведення громадських робіт

50 100

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *